Доклад на Европол показа  влиянието на престъпните мрежи в Европейския съюз, по-специално основно замесени

...
Доклад на Европол показа  влиянието на престъпните мрежи в Европейския съюз, по-специално основно замесени
Коментари Харесай

Доклад на Европол: Българите сред основните играчи в най-опасните престъпни мрежи в ЕС

Доклад на Европол показа  въздействието на престъпните мрежи в Европейския съюз, по-специално главно забъркани са тези мрежи се оказват българи, румънци, сърби и украинци. Те вземат участие в най-опасните интервенции, свързани с трафика на хора за трудова и полова употреба, се показва в отчета показан на брифинг и оповестен на уеб страницата на Европол.

" В този отчет се преглеждат вътрешните механизми на незаконните мрежи, които съставляват най-голяма опасност за сигурността на Европейски Съюз. Докладът е първи по рода си и съдържа общоевропейски разбор от позиция на правоприлагащите органи. В него в детайли се разказва по какъв начин са проведени най-застрашаващите незаконни мрежи, с какви незаконни действия се занимават и по какъв начин и къде работят. В отчета се прави оценка и кои са характерните характерности на незаконните мрежи, които усилват опасността за вътрешната сигурност на Европейски Съюз.

Всички страни членки на Европейски Съюз, и 17 от партньорските страни на Европол са дали данни за установяване на най-застрашаващите незаконни мрежи в Европа.

В резултат на това е основан неповторим набор от данни за 821 най-опасните незаконни мрежи, с обширна информация за всички аспекти, които ги разказват и оказват помощ за оценка на тяхната опасност.

Тези мрежи правят противозаконни действия като трафик на опиати, контрабанда на акцизни артикули и трафик на хора. Анелис Верлинден, министър на вътрешните работи на Белгия, е подчертала преобладаващото присъединяване на лица от страните от Западните Балкани, изключително Албания, дружно с участници от Турция и Мароко, в тези престъпни предприятия.

Верлинден е допълнила връзката сред пазара на опиати и насилието в ЕС, наблягайки смисъла на проведената престъпност като главен източник на доходи за тези мрежи.

Тя е предизвестила за пагубното влияние на прането на пари и корупцията върху върховенството на закона и главните свободи.

Дидие Рейндерс, европейски комисар по правораздаването, е изразил угриженост по отношение на необятно публикуваното въздействие на престъпните групи, отбелязвайки склонността им да сплашват и подкупват правосъдни чиновници и служители на прокуратурата на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР